Európa legmagasabb
állami támogatása

Európa legmagasabb állami támogatása

Házból otthont teremteni az Ön feladata, a többit bízza szakértőre.

Otthona megépítéséhez, megvásárlásához, felújításához legtöbbször komolyan a zsebébe kell nyúlnia az embernek. Kevesen tudják, hogy ezt állami támogatással is megtehetik, mégpedig 30 %-os, alanyi jogon járó állami támogatással. Lakástakarékpénztári terméket minden magyar, illetve minden olyan külföldi   állampolgár indíthat, aki rendelkezik állandó bejelentett magyarországi lakcímmel.

30%-os, maximum évi
72 000 Ft-os állami támogatást nyújt az állam

(a befizetésekre, magánszemélyek részére, tíz éves szerződés esetén ez 720 000 forint, melynek mértéke a teljes megtakarítási időszak esetén törvényileg biztosított. Az állami támogatás jövedelemtől függetlenül jár.)

Néhány további érv a megoldás mellett:

Minden lakáscélra felhasználható. A szerződéses összeg lakóházépítésre, telek-, ház- vagy lakásvásárlásra, lakásbővítésre, felújításra vagy korszerűsítésre, lakáscélú kölcsön elő- és végtörlesztésére is felhasználható.

Pazaroljuk az energiát. Egy átlag magyar család a dupláját fizeti ki rezsire, mint egy átlag európai, így különösen fontos a meglevő ingatlan energetikai korszerűsítése.

Családtagoknak is. Családtagjai részére is kitűnő megtakarítási lehetőség, hiszen ha a családtagok is szerződést kötnek (pl. gyerekek), az elérhető támogatás megtöbbszörözhető.

Jól tervezhető, rugalmas megtakarítás. Lakáscéljait havi rendszeres, kisösszegű betételhelyezéssel megalapozhatja. A havi befizetendő összeg rugalmasan változtatható. A szerződés közeli hozzátartozóra átruházható, megosztható.

Tőke és hozam garantált megoldás, mert a biztonság kiemelkedően fontos. A befizetett betétösszeg és annak kamata az előtakarékoskodó számára akkor is kifizetésre kerül, ha a szerződését felmondja. Az állami támogatás kifizetéséhez viszont minimum 4 éves megtakarítási időszak szükséges.

Biztonságos betételhelyezési lehetőség. Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) védelme a lakástakarékpénztári betétekre is kiterjed! Így a befizetett betét és azok kamatai is 100 000 Eur-ig biztosítottak.

Mert egyszer mindennek eljön az ideje! Egy olyan pénzügyi megoldásról beszélünk, amely a fejlett nyugati országokban közel 100 éves múlttal rendelkezik, hazánkban 20 éve érhető el.

Ha egy hitelintézet fizetésképtelensége miatt, az ott lévő bankbetét nem vehető fel, akkor az OBA 20 munkanapon belül az ügyfél részére kártalanítást fizet. A kártalanítás betétesenként és egy hitelintézetre összevontan legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő forintösszeg. Bizonyos kivételes esetekben a kifizetés felső értékhatára további legfeljebb 50 000 euróval növekedhet.

Meggyőztek, kérek egy órát Tamás idejéből:

13 + 9 =

Minden jog fenntartva. All Rights Reserved.
Copyright© fenyvesipenzugyek.hu 2017

Minden jog fenntartva. All Rights Reserved.
Copyright© fenyvesipenzugyek.hu 2017